Özel okul sayısındaki hızlı artış ve özel okul devlet teşviki ile beraber her keseye göre özel okul bulunabilir hale geldi. Özel okulların 2016-2017 eğitim-öğretim yılı ücretlerini açıklamasıyla bazı özel okul fiyatları halen cep yakmaya devam ederken düşük bütçeler için de alternatif okulların sayısı hızla artıyor.

2016-2017 ÖZEL OKUL FİYATLARI NE KADAR?

TEOG’un açıklanmasıyla beraber gözler özel okul tercihinde en belirleyici unsur olan özel lise ve kolej fiyatlarına çevrildi.

Anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin büyük bölümü için gelecek eğitim-öğretim dönemi kayıt işlemleri tamamlanırken, ortaöğretim öğrencileri için de Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber veliler okul arayışına başladı.

İstanbul, Ankara ve İzmir’deki özel okullarda anaokulu ücretleri KDV dahil 8 bin 300 liradan başlarken, ilkokul ve ortaokul ücretleri 10 bin 500, lise fiyatları ise 13 bin 400 liradan başlıyor.

2016-2017 eğitim yılı özel okul fiyatları listesi için tıklayın.

Özel okulların fiyatları, fotoğrafları ve detaylı bilgileri için tıklayın.

ÖZEL OKUL DEVLET TEŞVİĞİ NASIL ALINIR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okullarda okuyan öğrencilere teşvik verdiğini biliyor muydunuz? Özel okul teşvikinden 2014-2015 öğretim yılında 167 bin, 2015-2016 öğretim yılında ise 227 bin 140 öğrenci yararlandı.

MEB’in yeni projesi olan Özel Okul Öğrenci Teşviki Projesi’nden yararlanmak için bazı şartlar gerekmekte. Peki başvuru için geren şartlar neler?

Devlet tarafından özel okul öğrenci teşviki başvuru şartları hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Özel okul teşviki, diğer burs ve teşviklerden haberdar olmak için buraya tıklayarak formu doldurunuz.

Yorum Yazın