Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bulunan Erzurumlu İbrahim Hakkı Ortaokulu, ortağı olduğu AB Erasmus+ projesi kapsamında 27-31 Mart 2017 tarihlerinde Romanya ve Litvanya’dan gelen öğretmen ve öğrencileri ağırladı.

Etimesgut’un iki AB Erasmus projeli Erzurumlu İbrahim Hakkı Ortaokulunun “Broadening horizons by discovering unique cultures and seasons in European countries” (Avrupa ülkelerinde özgün kültürleri ve mevsimleri keşfederek ufukları genişletme) projesi kapsamında dördüncü toplantıları Romanya ve Litvanya’dan gelen öğretmen ve öğrencilerin katılımları ile Etimesgut’ta gerçekleştirildi.

Türk arkadaşlarının evlerinde konaklayan misafir öğrenciler, proje çalışmalarının yanı sıra Ankara ve Beypazarı’nın tarihi ve turistik yerlerini de keşfetme fırsatı buldular. Bir hafta Ankara’da kalan Romen ve Litvanyalı öğretmen ve öğrenciler Türk gelenek ve göreneklerini yakından görme şansı yakaladılar ve özellikle Türk misafirperverliği ve mutfağından çok memnun kaldıklarını belirttiler.

Proje koordinatörü Ayhan Yavuz “Çok başarılı bir toplantı gerçekleştirdik. Misafirlerimiz ülkemizden memnun ayrılmıştır. İki tane AB Erasmus projesinin yürütülmesinde sağlanan başarı Müdür yardımcısı ve Türkçe öğretmeni Yasin Çalova ,İngilizce öğretmeni Serdar Çamdelen ve Fen ve Teknoloji öğretmeni Özgür Dalgıç’ın bir araya gelmesinden oluşan proje ekibinindir” dedi. Okul Müdürü Ergün Bayındır ise “Önemli bir toplantıyı okulumuzda başarılı bir şekilde gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Proje alanında yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir” dedi.

Yorum Yazın