İstanbul Anaokulu Fiyatları

Anaokulu çocuğunuzun sosyal ve psikolojik gelişimini sağlaması ve örgün eğitim öğretim öncesi yaş grubuyla sosyalleşerek hayata tutunmasını sağlayan bir kurumdur. Çocuğunuz için seçeceğiniz anaokulu eğitimi onun geleceğini inşa edecek altyapıyı hazırlayacaktır. Bu sebeple anaokullları belki de çocuğunuz için en önemli adım olacak ve sosyal yaşantıya uyum sağlarken ileride yapacağı seçimleri ve yaşantıyı da belirleyecektir. Anaokulu seçerken eğitim öğretim modeli, uygulanan etkinlikler, beslenme düzeni ve uygun ortam koşulları yanısıra velileri en çok ilgilendiren de anaokulu ve kreş fiyatları oluyor. Anaokulu seçimindeki bütün bu kriterlerin önemine değineceğimiz, İstanbul anaokulu ve kreş fiyatlarına dair yaptığımız küçük bir araştırmayı da eklediğimiz bu yazımızı sizlere sunuyoruz.

Anaokulu Eğitim Öğretim Modelleri

Eskinin klasik anaokulu eğitim modelleri de dünyada değişmekte olan sosyo-kültürel yapı ve teknolojik değişmeler dolayısıyla dönüşüme uğradı. Giderek iyileşen ve çocuğunuzun biricikliğini kaybetmeden sosyal yaşantıya da uyum sağlamasını önceleyen eğitim modelleri günümüzde birçok anaokulu tarafından uygulanmakta. Özellikle Montessori modülünü kapsayan anaokullarını tercih etmeniz çocuğunuz için gelişimsel ve psikolojik bir artı sağlayacaktır. Yine Gardner’in çoklu zeka kuramından hareketle müfredatlandırılmış eğitim modelleri çocuğunuzun farklı zekalarını ve sosyal becerilerini geliştirirken onun en iyi olduğu alanları erken yaşta keşfetmesini de sağlayacaktır. Bu tip müfredatlar ve eğitim modelleri çocuğunuzun ileride meslek seçimi, sosyal yaşantı beklentisi ve yaşam standartı gibi tercihlerinde etkili olurken kişilik gelişiminde de olumlayıcı bir etkiye neden olacaktır.

Tabi ki bu tür eğitimler sunan anaokulları fiyatları da eğitim öğretim modelleri, sundukları imkanlar ve ortam kalitesine göre değişmekte. Ancak biz size anaokulu fiyatlarını incelerken fiyatından çok diğer değişkenlere göre tercih etmenizi öneriyoruz. Çünkü sosyal ve eğitim hayatına atacağı bu ilk adım ile çocuğunuz geleceğinin büyük seçimlerini yapacak. Bu seçimleri yapmasında en doğru yolu gösterecek ve ona rehberlik edecek kurum ise anaokulu ve kreşler olacaktır.

İstanbul Anaokulları Listesi

İstanbul’da Anaokulu Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

İstanbul anaokulu ve kreşleri çocuklar için birçok imkan sunmakta. İstanbul’da çocuğunuzun gideceği bir anaokulu seçerken anaokulunun evinize veya işyerinize olan yakınlığı ilk önceliğiniz olmalı. Böylece olası acil durumlarda hemen müdahale edebilecek mesafede olmanız iyi olacaktır. İkinci olarak ise eğitim öğretim modeli. Seçeceğiniz anaokulunda nasıl bir müfredat uygulandığını, hangi eğitim modeline göre bir sistem kurulduğunu öğrenerek çocuğunuz için olabilecek en iyi uygulamayı seçmenizde yarar var. Üçüncü olarak ise sundukları ortamın ve beslenme imkanın sağlıklı ve uygun olup olmadığını öğrenmeniz olacaktır. Bunun için kurumları ziyaret ederek gözlem yapmanızı öneririz. Son olarak ise tabi ki bütçenizi de göz ardı etmemek gerekiyor. İstanbul’da sundukları eğitime göre çok uygun bir fiyatlandırması olan ana okulları mevcut. İstanbul Avrupa yakasında bulunan anaokullarının ilçelere göre ortalama fiyatları aşağıdaki gibi:

İstanbul Avrupa Yakası Anaokulu Fiyatları:

  • Beşiktaş Anaokulu Fiyatları: 13.000 TL -32.000 TL
  • Şişli Anaokulu Fiyatları: 17.000 TL – 31.000 TL
  • Fatih Anaokulu Fiyatları: 9.000 TL -22.000 TL
  • Avcılar Anaokulu fiyatları: 11.000 TL -27.000 TL
  • Küçükçekmece Anaokulu Fiyatları: 9.000 TL – 24.000 TL
  • Zeytinburnu Anaokulu Fiyatları: 7.500 TL – 21.750 TL

İstanbul Anaokulları

Anaokulu ve Kreş Fiyatlarına bakarken nelere dikkat etmeli?

İstanbul anaokulu fiyatları Avrupa yakasında 9.000 TL ile 33.000 TL arasında değişen ücretlere sahip. Buradaki anaokulu ve kreş fiyatları, okulun tam gün veya yarım gün olması, sunulan ekstra etkinlik seçenekleri, dil eğitiminin çeşitliliği ve kalitesi ve spor ve sosyal etkinliklerin çeşitliliği gibi değişkenlere göre belirlenmekte. Şişli anaokulu fiyatları ve Beşiktaş Anaokulu fiyatları yerleşim yeri yanısıra işyerlerine olan yakınlığından dolayı biraz daha yüksek bir ücret sunarken, uyguladıkları eğitim kalitesiyle de bu fiyat aralığı uygun gözükmekte. Yine Avcılar anaokulu fiyatları sundukları imkanlara nazaran uygun bir eğitim öğretim ücreti talep etmekte.

İstanbul Anadolu yakasında ise fiyatlar 8.000 TL ile 33.000 TL arasında değişmekte olup mesafe ve yukarıda bahsettiğimiz kriterlere göre yine anaokulu fiyatları belirlenmekte.

İstanbul Anadolu Yakası Anaokulu Fiyatları:

  • Ataşehir Anaokulu Fiyatları: 11.000 TL-28.000 TL
  • Beykoz Anaokulu Fiyatları: 13.000 TL -30.000 TL
  • Üsküdar Anaokulu Fiyatları: 9.500 TL -27.000 TL
  • Kadıköy Anaokulu Fiyatları:14.000 TL -33.000 TL
  • Kartal Anaokulu Fiyatları: 8.000 TL -22.000 TL
  • Maltepe Anaokulu Fiyatları: 11.000 TL -21.000 TL
  • Pendik Anaokulu Fiyatları: 10.000 TL – 26.000 TL

Yorum Yazın